ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Kruchy kotlet schabowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety schabowe kruche i delikatne dzięki dodatkowi octu.

Kruchy kotlet schabowy

Składniki:

Kruchy kotlet schabowy

 

Sposób przygotowania:

Kruchy kotlet schabowy
Kotlety myjemy, rozbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy z obu stron. Ocet winny mieszamy z musztardą, aż powstanie gładka, jednolita masa. Każdy kotlet nacieramy dokładnie powstałą mieszanką z obu stron, wkładamy do głębokiego talerza i zalewamy resztą mieszanki (o ile jakaś została). Odkładamy kotlety do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy mięso, panierujemy w rozkłóconym jaju oraz w bułce tartej i smażymy na kolor złocisty z obu stron. Smacznego!