Sposób przygotowania:
Kruchy placek z jagodami
Na początku do miski włożyć mąkę, płatki owsiane, cukier i miękkie masło.Składniki wymieszać i wyrobić.Z podanych składników powinna wyjść masa przypominająca kruszonkę.
Do tak powstałej masy dodać posiekane pekany.Wymieszać.
Następnie formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Na spód wcisnąć 2/3 kruszonki.Dokładnie docisnąć do dna formy. Na kruszonkę wysypać równomiernie bułkę tartą.
Następnie wyłożyć jagody i przykryć je pozostałą częścią kruszonki.
Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni i piec ciasto przez około 45 minut.
Po wyjęciu odstawić do wystudzenia.Najlepiej nie kroić od razu ciepłego po wyjęciu.
Smacznego.
Do tak powstałej masy dodać posiekane pekany.Wymieszać.
Następnie formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Na spód wcisnąć 2/3 kruszonki.Dokładnie docisnąć do dna formy. Na kruszonkę wysypać równomiernie bułkę tartą.
Następnie wyłożyć jagody i przykryć je pozostałą częścią kruszonki.
Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni i piec ciasto przez około 45 minut.
Po wyjęciu odstawić do wystudzenia.Najlepiej nie kroić od razu ciepłego po wyjęciu.
Smacznego.