Sposób przygotowania:
Kruchy z truskawkami
Obie mąki razem z proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski, dodajemy cukier oraz margarynę i cukier wanilinowy. Wszystkie składniki łączymy razem rękami. Później wbijamy jajka i wyrabiamy dosyć wolne ciasto (w razie potrzeby dodać jeszcze mąki).
Większą część ciasta wyłożyć na wysmarowaną brytfankę, delikatnie posypać bułką tartą. Truskawki umyć i odsączyć, dać do miski posypać bułką tartą oraz cukrem i wyłożyć na ciasto.
Resztę ciasto poskubać na truskawki. Piec w 180 st około 45 min.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Większą część ciasta wyłożyć na wysmarowaną brytfankę, delikatnie posypać bułką tartą. Truskawki umyć i odsączyć, dać do miski posypać bułką tartą oraz cukrem i wyłożyć na ciasto.
Resztę ciasto poskubać na truskawki. Piec w 180 st około 45 min.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.