Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Krupnik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobry krupnik ...Proponuję go ugotować.

Krupnik

Składniki:

Krupnik

 

Sposób przygotowania:

Krupnik
Skrzydełka umyć, zalać zimną wodą, dodać ziele angielski i gotować. Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić, dodać do wywaru ze skrzydełek. i gotować. Kaszę opłukać, dodać do warzyw i gotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Kalafiory oczyścić, podzielić na części, umyć. Gdy kasza jest prawie miękka, dodać ziemniaki, kalafiory, posolić i gotować. Śmietanę rozmieszać z niewielką ilością wody połączyć z zupa i zagotować. Przed podaniem dodać do zupy koperek.