Sposób przygotowania:
Krupnik
Skrzydełka umyj,zalej 6 szklankami zimnej wody,dodaj ziele angielskie i ugotuj a po ugotowaniu przecedź.
Włoszczyznę umyj,obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Zalej wywarem,dodaj opłukany i przebrany ryż,masło i posól.Gotuj aż ryż będzie miękki.
Pomidory umyj,pokrój,zalej małą ilością wody,rozgotuj je a na końcu przetrzyj. Dodaj je do zupy.Przed podaniem zupę posyp zieleniną.
Włoszczyznę umyj,obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Zalej wywarem,dodaj opłukany i przebrany ryż,masło i posól.Gotuj aż ryż będzie miękki.
Pomidory umyj,pokrój,zalej małą ilością wody,rozgotuj je a na końcu przetrzyj. Dodaj je do zupy.Przed podaniem zupę posyp zieleniną.