Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Krupnik

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kaszę zalewamy 2-3 szklankami wody, dodajemy łyżkę masła i kostkę bulionu warzywnego.

Krupnik

Składniki:

Krupnik

 

Sposób przygotowania:

Krupnik
Gotujemy, od czasu do czasu mieszając. Marchewkę, pietruszkę i seler drobno kroimy i podsmażamy na maśle. Warzywa zalewamy 3 szklankami wody, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, kostki rosołu z kury i gotujemy. Gdy kasza zacznie mięknąć, łączymy zawartość obu naczyń, gotujemy i doprawiamy pieprzem. Dodajemy śmietanę i natkę pietruszki.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl