Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Krupnik Akopian

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pyszny, aromatyczny domowy krupnik z dodatkiem kaszy gryczanej, papryki oraz boczniaków. Polecam każdemu.

Krupnik Akopian

Składniki:

Krupnik Akopian

 

Sposób przygotowania:

Krupnik Akopian
Kaszę przesiać, usunąć zanieczyszczenia, włożyć do naczynia, wymieszać z białkiem, wysuszyć w średnio nagrzanym piekarniku, często mieszając. Potem zalać wrzącym wywarem, ugotować.

Warzywa, grzyby i paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, podsmażyć, dodać do kaszy pod koniec gotowania i ugotować do miękkości.

Następnie połączyć z keczupem, doprawić do smaku.