Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Domowy krupnik Harold

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa na wywarze z kości cielęcych i warzyw z dodatkiem kaszy gryczanej, cielęciny, banana, śmietany oraz keczup.

Domowy krupnik Harold

Składniki:

Domowy krupnik Harold

 

Sposób przygotowania:

Domowy krupnik Harold
Kaszę przesiać, usunąć zanieczyszczenia, włożyć do naczynia, wymieszać z białkiem, wysuszyć w średnio nagrzanym piekarniku, często mieszając, potem zalać wrzącym wywarem, ugotować. Mięso umyć, zemleć, podsmażyć razem z drobno pokrojona cebulą, dodać do kaszy pod koniec gotowania i ugotować do miękkości. Banan umyć, sparzyć, obrać ze skórki , pokrajać w półplasterki, połączyć z zupą, śmietaną i keczupem, chwile pogotować, doprawić do smaku.