jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Krupnik na białej kiełbasie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jeśli zostanie Ci trochę kaszy jęczmiennej z obiadu przechowaj ją w lodówce. Następnego dnia możesz ugotować pyszny krupniczek z dodatkiem białej kiełbasy.

 Krupnik na białej kiełbasie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krupnik na białej kiełbasie

 

 

 

Sposób przygotowania:

Krupnik na białej kiełbasie
Obierz cebulę i marchewkę. Cebulę pokrój w kosteczkę, a marchew zetrzyj w łezkę. Na maśle zeszklij cebulę, dodaj kiełbasę pokrojoną w plasterki. Przesmaż kiełbasę z cebulą, dodaj marchew. Po krótkim przesmażeniu zalej wszystko wodą, dodaj przyprawy i gotuj zupę około 10 minut. Na końcu dodaj kaszę. Trzymaj zupę na małym ogniu jeszcze 5 minut, dopraw ostatecznie do smaku solą i pieprzem. Podawaj w talerzach lub kubkach do zupy.
 Krupnik na białej kiełbasie
Cebulę pokrój w kosteczkę, a marchew zetrzyj w łezkę.
 Krupnik na białej kiełbasie
Na maśle zeszklij cebulę, dodaj kiełbasę pokrojoną w plasterki.
 Krupnik na białej kiełbasie
Przesmaż kiełbasę z cebulą, dodaj marchew. Po krótkim przesmażeniu zalej wszystko wodą
 Krupnik na białej kiełbasie
Na końcu dodaj kaszę. Trzymaj zupę na małym ogniu jeszcze 5 minut, dopraw ostatecznie do smaku solą i pieprzem.