Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Krupnik na wołowinie z pęczakiem

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Jeszcze inny krupnik!!!!!

Krupnik na wołowinie z pęczakiem

Składniki:

Krupnik na wołowinie z pęczakiem

 

  • 40 dag wołowiny
  • włoszczyzna bez kapusty
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 szkl kaszy pęczak
  • 2 duże ziemniaki
  • przyprawy:sól, pieprz,maggi,liść laurowy, pieprz ziarnisty,ziele angielskie, 1 ziarenko zmiażdżonego jałowca
  • 1 wołowa bulionetka
  • 1 suszony grzybek
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Krupnik na wołowinie z pęczakiem
Mięso umyć, zalać 2 litrami wody.Zagotować, odszumować.Włożyć obrane, pokrojone na kawałki warzywa, pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek.Dodać bulionetkę, ziele, listek, pieprz cały i jałowiec.Gotować na wolnym ogniu do miękkości kaszy i mięsa.Na dogotowaniu dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.Dogotować.Doprawić wg uznania. Posypać drobno pokrojoną pietruszką. Można włożyć pokrojone mięso z zupy.