Sposób przygotowania:
Krupnik na wołowinie z pęczakiem
Mięso umyć, zalać 2 litrami wody.Zagotować, odszumować.Włożyć obrane, pokrojone na kawałki warzywa, pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek.Dodać bulionetkę, ziele, listek, pieprz cały i jałowiec.Gotować na wolnym ogniu do miękkości kaszy i mięsa.Na dogotowaniu dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.Dogotować.Doprawić wg uznania. Posypać drobno pokrojoną pietruszką. Można włożyć pokrojone mięso z zupy.
elzbieta8960
Henia
Dodaję wtedy, kiedy gotuję na wołowinie.Spróbuj!
elzbieta8960
Napewno sprobuje :)
luna19
czasem i tak gotuje .. i wymuszam kompromis.. :D
Henia
Naucz mnie wymuszania kompromisów! Bo moje maleństwo zupy nie ruszy!Żadnej oprócz pomidorowej z pomidorów!