Sposób przygotowania:
Krupnik na żeberkach ze śmietaną
Mięso zalewamy wodą, około 2 i pół litra, dodajemy przyprawy + czosnek (plasterki) i gotujemy. Marchewki, pietruszkę i seler myjemy, obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Oczyszczonego pora przecinamy wzdłuż i siekamy . Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Kaszę należy przepłukać zimną wodą na sitku. Po koło 50-60 min.gotowania mięso wyciągamy a dodajemy warzywa i kaszę, mięso studzimy i oddzielamy od kości, po czym dodajemy do zupy. Całość gotujemy jakieś 20 minut, do miękkości warzyw i kaszy. Na koniec dodajemy śmietanę i sporo zielonej pietruszki.
mariel78
zbysiowa
Dziękuję, staram się wyeliminować wszelakie kostki rosołowe, które do niedawna miałam pod ręką;) A "wegetę" robię sama:)
mariel78
ja też "wegetę" robię sama Pozdrawiam
gosiczek821
zbysiowa
Spróbuj Gosiu, jest pyszniutki:)