kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Krupnik w stylu żydowskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Naprawdę smaczna i pożywna zupa. Z dodatkiem chleba wystarczy za cały obiad. Polecam zapracowanym!

Krupnik w stylu żydowskim

Składniki:

Krupnik w stylu żydowskim

 

Sposób przygotowania:

Krupnik w stylu żydowskim
Moczymy kaszę.Cebulkę siekamy drobniutko razem z czosnkiem.Płukamy kaszę na sitku a potem razem z cebulka i czosnkiem smażymy ja na oleju-tak na 6 łyżkach.Gotujemy wodę.Wlewamy do wody cała zawartość patelni.Doprawiamy sola,pieprzem do smaku oraz dodajemy po 1 szczypcie gałki muszkatołowej i kminku.Przykrywamy i gotujemy póki kasza nie zrobi się miękka.Wtedy wlewamy roztrzepane jaja z mlekiem i śmietanką.Robimy to bardzo powoli i cały czas mieszamy.Gotową zupę podajemy na gorąco ze świeżym pieczywem i posypaną posiekanym szczypiorkiem.Smacznego!