Sposób przygotowania:
Krupnik z ziemniakami
Mięso dokładnie opłukać włożyć do garnka i zalać wodą. Dodać obraną, opłukaną włoszczyznę i doprowadzić do zagotowania. Gotować około 30 minut. Po tym czasie wyjąć mięso, a do gotującego rosołu dodać kaszę.
Ziemniaki obrać, opłukać, a następnie pokroić w kostkę i wrzucić do garnka z kaszą. Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze około 40 minut, co jakiś czas mieszając.
Dodać przyprawy oraz obrane kawałki mięsa.
Na samym końcu dodać suszoną natkę pietruszki ( może być świeża ale niestety nie miałam akurat w domu więc wykorzystałam suszoną).
W razie potrzeby doprawić przyprawą w płynie.
Podawać gorącą.
Ziemniaki obrać, opłukać, a następnie pokroić w kostkę i wrzucić do garnka z kaszą. Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze około 40 minut, co jakiś czas mieszając.
Dodać przyprawy oraz obrane kawałki mięsa.
Na samym końcu dodać suszoną natkę pietruszki ( może być świeża ale niestety nie miałam akurat w domu więc wykorzystałam suszoną).
W razie potrzeby doprawić przyprawą w płynie.
Podawać gorącą.
gusia1000