Sposób przygotowania:
Kryształek
Ciasto:
Ubić białka, dodając cukier.Potem dodać żółtka i nadal ubijać.Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem.Dodawać do ciasta po troszkę olej, mąkę i wodę.Delikatnie wymieszać.Piec 30 min. w 180 stopniach
Masa:
Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem.Ubić białka osobno.Żelatynę zalać pół szklanki gorącej wody i mieszać do rozpuszczenia.Wcześniej przygotowane galaretki (każda rozpuszczona w szklance wody) pokroić w kosteczkę i wymieszać razem.Ciepłą żelatynę wlewać do utartej masy i dodać białka.Na końcu wrzucić pokrojoną galaretkę.Przed wrzuceniem galaretki wszystko mieszać pałką do ucierania, aż powstanie gładka masa.
Biszkopt przekroić na pół.Wyłożyć całą masę(trzeba się śpieszyć, bo szybko zastyga).Ciasto można polać czekoladową polewą.
Ubić białka, dodając cukier.Potem dodać żółtka i nadal ubijać.Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem.Dodawać do ciasta po troszkę olej, mąkę i wodę.Delikatnie wymieszać.Piec 30 min. w 180 stopniach
Masa:
Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem.Ubić białka osobno.Żelatynę zalać pół szklanki gorącej wody i mieszać do rozpuszczenia.Wcześniej przygotowane galaretki (każda rozpuszczona w szklance wody) pokroić w kosteczkę i wymieszać razem.Ciepłą żelatynę wlewać do utartej masy i dodać białka.Na końcu wrzucić pokrojoną galaretkę.Przed wrzuceniem galaretki wszystko mieszać pałką do ucierania, aż powstanie gładka masa.
Biszkopt przekroić na pół.Wyłożyć całą masę(trzeba się śpieszyć, bo szybko zastyga).Ciasto można polać czekoladową polewą.