Sposób przygotowania:
Kryzysowe bułki
Mleko lekko podgrzać. Wkruszyć do niego drożdże, dodać cukier i odstawić do wyrośnięcia. Margarynę stopić i przestudzić. Mąkę wsypać do większej miski, zrobić na środku dołek. Do dołka wlać wyrośnięte drożdże, sól, żółtko i margarynę i wyrobić ciasto. Gdy ciasto będzie wyrobione oprószyć je mąką, nakryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 30-40 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto z miski, jeszcze raz chwilkę wyrobić i rozwałkować placek grubości około 5-7 mm. Naczyniem o średnicy 10 cm wycinać kółka i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kiełbasę pokroić w plasterki i ułożyć po 5 plasterków na każdym krążku. Na środku posypać startym serem. Na koniec dodać na wierzch płatki chili. Bułki piec w temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut. Upieczone można polać ketchupem.