Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Krzysia suszone grzyby w cieście

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne kapelusze suszonych grzybów

Krzysia suszone grzyby w cieście Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krzysia suszone grzyby w cieście

 

Sposób przygotowania:

Krzysia suszone grzyby w cieście
Grzyby zalewamy letnią wodą, moczymy około 2 godzin. Po upływie tego czasu gotujemy do miękkości. Do mąki dodajemy trochę letniej wody oraz jajko i dokładnie mieszamy, aby powstało gęste ciasto. Ugotowane grzyby odsączamy z nadmiaru wody, obtaczamy w cieście i smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krzysia suszone grzyby w cieście
Ugotowane kapelusze grzybów odsączamy z nadmiaru wody,
Krzysia suszone grzyby w cieście
obtaczamy w cieście i smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.