Sposób przygotowania:
Krzyśka dzika wariacja
Polędwicę z dzika dokładnie czyścimy, kroimy na małe kawałki. Marynatę mieszamy z olejem, zalewamy mięso. Dokładnie mieszamy, wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po upływie tego czasu mięso podsmażamy na rozgrzanej patelni (wkładamy mięso wraz z marynatą i nie dodajemy już dodatkowego tłuszczu). Dodajemy obraną i pokrojoną w cienkie paski marchewkę. Po chwili dorzucamy również pokrojoną w paski czerwoną paprykę. Cukinię myjemy, wydrążamy miękki miąższ, kroimy w paski i dodajemy na patelnię. Cebulę obieramy, kroimy w ćwiartki talarków, dodajemy do pozostałych składników wraz z marynowanym czosnkiem i cebulką. Dusimy razem około 10 minut. Dodajemy chrzan, musztardę i ketchup. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy np. z kuskusem.
dża