Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kugiel z cebuli

  • 1
         
ocena: 2/5 głosów: 3

Żółtka ubić do białości, wymieszać cebulę, tartą bułkę, sól,

Kugiel z cebuli

Składniki:

Kugiel z cebuli

 

  • 6 żółtek
  • 3 szkl drobno posiekanej cebuli
  • 5 łyżek tartej bułki
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 4 łyżki stopionego masła
  • 6 białek ubitych na sztywno
  • masło do smarowania

Sposób przygotowania:

Kugiel z cebuli
Żółtka ubić do białości, wymieszać cebulę, tartą bułkę, sól, masło i pieprz. Białka lekko wymieszać z masą cebulową. Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem. Piec ok. 40 mintu w temp. 180 st.
Podawać natychmiast po upieczeniu z sałatą w sosie winegret.

Tagi:

tarta