jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Kukurydziane skrzydełka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

To dobry pomysł na podwójne wykorzystanie skrzydełek. Po ich ugotowaniu uzyskujemy rosół, który możemy zjeść z makaronem

Kukurydziane skrzydełka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kukurydziane skrzydełka

 

 

Sposób przygotowania:

Kukurydziane skrzydełka
Jajka wybijany na głęboki talerz lub do miski. Doprawiamy je sola i pieprzem i mieszamy widelcem. Bułkę tartą łączymy z płatkami kukurydzianymi. Ugotowane skrzydełka najpierw obtaczamy w mace, następnie jajku, a na końcu w płatkach. Tak przygotowane skrzydełka przekładamy na patelnie z rozgrzanym olejem. Obsmażamy je z dwóch stron do zrumienienia płatków.
Kukurydziane skrzydełka
Skrzydełka odsączmy z ugotowanego rosołu.
Kukurydziane skrzydełka
Etap Odsączone skrzydełka obtaczamy w mące, a następnie w jajku
Kukurydziane skrzydełka
Obtoczone skrzydełka w jajku panierujemy płatkami