Sposób przygotowania:
Sezamowo kukurydziane skrzydełka
Skrzydełka umyć, przekroić w zgięciach a najcieńsze końcówki zamrozić i wykorzystać nap do zupy. Pokrojone skrzydełka włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać włoszczyznę i dotować do miękkości, dodając w trakcie gotowania sól i pieprz. Gdy będą miękkie odcedzić i schłodzić. Płatki kukurydziane zmiksować, przesypać do miski, dodać sezam i przyprawy i wymieszać panierkę. Jajka wybić do osobnej miseczki, doprawić solą i rozbełtać, mąkę nasypać do innego naczynia. Gdy składniki do panierowania są przygotowane do małej miseczki przełożyć ketchup, dodać wodę, wsypać dip meksykański i dokładnie wymieszać a potem dip odstawić na kilka minut po czym można przełożyć go do małego i czystego naczynia. Na patelni rozgrzać olej, każdy kawałek skrzydełka obtaczać w mące, potem zanurzać w jajku i na koniec w panierce. Smażyć na złoty kolor z każdej strony. Skrzydełka można podać na obiad lub przekąskę.