zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2399]

Kukurydziane skrzydełka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

kolejne chrupiące i smaczne skrzydełka

Kukurydziane skrzydełka

Składniki:

Kukurydziane skrzydełka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kukurydziane skrzydełka
Udka dokładnie umyć, pokroić na trzy części. Włożyć do garnka z zimną wodą, zagotować. Zdjąć burzyny, dodać warzywa i gotować na małym ogniu około 15 minut. Następnie dodać przyprawy i dalej gotować aż skrzydełka będą prawie miękkie. Ugotowane skrzydełka ( oprócz najcieńszych części ) wyjąć z wywaru ( wywar można wykorzystać do zupy ) i przestudzić. Jajka roztrzepać z solą. Płatki lekko zmiksować, dodać do nich czosnek i pieprz i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Kawałki skrzydełek maczać w jajku, następnie obtaczać w płatkach. Smażyć z każdej strony na złoty kolor. Podawać z dowolnymi dodatkami.