BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Kukurydziany budyń

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Często gotuję taki kukurydziany budyń synkowi. Jest delikatny i smaczny. Można do niego dodac owoce sezonowe.

Kukurydziany budyń

Składniki:

Kukurydziany budyń

 

Sposób przygotowania:

Kukurydziany budyń
Z mleka odlewam 50 ml. pozostałe 200 ml wlewam do rondelka, dodaje masło i gotuję. Dodaję cukier lub miód. Często mieszam, uważając by mleko sie nie przypaliło. Do pozostałej części mleka dodaję jedno żółtko i mąkę kukurydzianą. Mieszam by nie było grudek. Kiedy mleko sie zagotuje dodaję rozrobioną masę. Mieszam do momentu aż budyń zacznie gęstnieć. Przelewam na talerzyk , studze i dekoruję .

Tagi:

kukurydza