Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Kule drobiowe z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kule z kurczaka i jajka, pyszne i bardzo efektowne. Takie roladki z kurczaka możemy przygotowywać na różne sposoby.

Kule drobiowe z jajkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kule drobiowe z jajkiem

 

  • filet z kurczaka - 1 podwójna szt
  • jajka - 4 szt
  • natka pietruszki- kilka listków
  • sól i pieprz
  • tłuszcz do smażenia
  • tarta bułka
  • mąka
  • jajko do panierki

Sposób przygotowania:

Kule drobiowe z jajkiem
Filet pokroić na 4 porcje, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Listki natki pietruszki umyć, osączyć. Na każdym filecie ułożyć listki natki i po jednym jajku, dobrze zawinąć. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Pokroić w plastry.
Kule drobiowe z jajkiem
Na każdym filecie ułożono listki pietruszki i jajko
Kule drobiowe z jajkiem
Kule dobrze zawinięte i opanierowane w mące
Kule drobiowe z jajkiem
Następnie zostały zanurzone w rozmąconym jajku
Kule drobiowe z jajkiem
Na samym końcu opanierować w tartej bułce i usmażyć