Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Wieprzowe roladki z jajkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Roladki w kolejnej odsłonie - tym razem z gotowanym na twardo jajkiem

Wieprzowe roladki z jajkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wieprzowe roladki z jajkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowe roladki z jajkiem
Mięso umyć, osuszyć i bardzo cienko rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Na każdy kawałek mięsa położyć ugotowane jajko i trochę szpinaku. Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami, panierować w mące, jajku i bułce tartej. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor.
Wieprzowe roladki z jajkiem
Etap 1