lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Kulebiaczki z krewetkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kulebiaczki z krewetkami na cieście francuskim

Kulebiaczki z krewetkami

Składniki:

Kulebiaczki z krewetkami

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • jajo
  • 30 dag krewetek
  • 20 dag czerwonej fasolki z puszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 dag kiszonej kapusty
  • cebula
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kulebiaczki z krewetkami
Krewetki rozmroź,zeszklij czosnek na oleju,dodaj krewetki drobno posiekane.Fasolkę odcedź z zalewy rozdrobnij widelcem,dodaj do krewetek.Całość wszystko przesmaż dopraw do smaku.Kapustę ugotuj do miękkości,przesmaż ją na maśle z posiekaną cebulą i także dopraw.Ciasto francuskie rozmroź,jego płaty rozetnij na pół.Na każdym płacie kładź odrobinę farszu z kapusty oraz krewetki z fasolką.Zlep brzegi ciasta,jego wierzch nasmaruj rozmąconym jajkiem i wstaw do piekarnika na 25minut temp 180 st.