Sposób przygotowania:
kulebiak z dorszem
Mleko podgrzać,masło stopić.Drożdże wymieszać z cukrem,łyżką maki i 4 łyżkami mleka, odstawić do ciepła na pół godziny.Po tym czasie do zaczynu dodać resztę mąki,wlać masło i resztę mleka.Wbić jajko, doprawić solą i wyrobić elastyczne ciasto.Odstawić do ciepła na godzinę.Filety z dorsza opłukać,posiekać,wymieszać z koncentratem pomidorowym,doprawić solą i pieprzem.Cebule obrać i drobno posiekać,zeszklić na maśle.Ciasto podzielić na 2 porcje i rozwałkować je na oprószonej mąka stolnicy.Jednym z placków wylepić dno i brzegi formy do pieczenia wyłożonej pergaminem.Na cieście rozłożyć masę rybną,przykryć posiekaną cebula i drugim plackiem.Posmarować jajkiem rozkłóconym z mlekiem.Piec ok godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.