Sposób przygotowania:
Kulebiak z zielonym farszem.
Drożdże utrzeć z cukrem, mąkę z masłem i solą posiekać, dodać jajka,śmietanę i drożdże. Wyrobić i zagnieść w kulę. Włożyć do misy, przykryć czystą ściereczką. Odstawić w cieple miejsce na półtorej godziny do wyrośnięcia. Szpinak wyjąć i rozmrozić lub sparzyć wrzątkiem, wodę odlać, ser utrzeć na tarce z grubymi oczkami. Listki szałwii, bazylii i oregano opłukać, osuszyć. Wymieszać składniki na farsz, dużą formę cwibakową wysmarować olejem,wyłożyć pierwszą warstwą wyrośniętego ciasta, wyłożyć farsz i zalepić drugą warstwą ciasta. Wstawić do nagrzanego do 200 st. C piekarnika i piec ok.50 min. Po upieczeniu wyjąć, kroić i spożywać.