Sposób przygotowania:
Kuleczki mięsne z makaronemETAP 1:
1. Wszystkie składniki na kuleczki mięsne przekładamy do miski , wyrabiamy masę mięsną. Robimy małe kuleczki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
ETAP 2:
3. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym maśle.
4. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki oraz w pół plasterki ogórki, dodajemy kostkę rosołową. Podlewamy ½ szklanki wody i chwilę gotujemy.
5. Mąkę rozrabiamy z musztardą oraz śmietaną i hartując wlewamy do sosu.
6. Następnie dodajemy starty na tarce o dużych oczkach żółty ser i mieszamy do chwili rozpuszczenia się sera.
ETAP 3:
7. Na koniec dodajemy makaron oraz mięsne kuleczki.
8. Gotowe.
9. Smacznego.