Sposób przygotowania:
Kuleczki mięsne z (nie) zwykłym ryżem i sosemKuleczki mięsne:
Składniki na kuleczki mięsne dokładnie ze sobą wymieszać i doprawić do smaku. Formować małe kuleczki, które należy kolejno obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron.
Tłuszcz powinien być rozgrzany.
(Nie) zwykły ryż:
Ryż spłukać pod bieżącą wodą i ugotować w wodzie wraz z kostką bulionową, suszem
Na końcu dodać posiekaną natkę pietruszki, curry i kurkumę. Dokładnie wymieszać i doprawić solą z pieprzem.
Sos z selera:
Obranego i umytego selera, czosnek i cebulę poddusić na odrobinie masła. Przełożyć do garnka i ugotować w małej ilości wody z kostką bulionową i listkiem laurowym. Zmiksować blenderem i zmieszać z kremówką. Posypać posiekaną natką pietruszki, koperkiem i doprawić solą z pieprzem.