Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kuleczki nadziane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dietetyczne, ale jakie pyszne pulpeciki z niespodzianką w środku.

Kuleczki nadziane pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kuleczki nadziane pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kuleczki nadziane pieczarkami
Pieczarki obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać łyżkę wody, udusić pieczarki, przyprawić kucharkiem i pieprzem. Ostudzić. Łopatkę, cebulę i czosnek zmielić w maszynce do mięsa. Dodać jajo, bułkę tartą oraz do smaku pieprz i przyprawę kucharek. Wyrobić jednolitą masę. Nabierać niewielkie ilości mięsa na rękę, lekko rozpłaszczyć, na środek nakładać trochę pieczarek. Pieczarki oblepić naokoło mięsem mielonym. Ułożyć w parowarze, gotować około 30 minut. Podawać z ziemniakami i surówką.
Kuleczki nadziane pieczarkami
Pokrojone pieczarki udusić na oliwie i przyprawić.
Kuleczki nadziane pieczarkami
Mięso zmielić dodać jajo bułkę tartą i przyprawy.
Kuleczki nadziane pieczarkami
Utworzyć kulki mięsne w środku nadziane pieczarkami.
Kuleczki nadziane pieczarkami
Ugotować w parowarze i podawać na gorąco.

Tagi:

tarta