Sposób przygotowania:
Kuleczki paprykowe z indyka :
Do mięsa dodać jajko . Paprykę ( z usuniętymi gniazdami nasiennymi ) pokroić w bardzo drobną kosteczkę - połowę odłożyć . Zioła drobno pokroić ( połowę odłożyć ) .Tak samo pokroić szczypior .Do mięsa dodać połowę papryki , zioła , szczypior , bułkę tartą . Wyrobić dokładnie masę mięsną .Doprawić do smaku maggi i grubo mielonym kolorowym pieprzem . Uformować 6-8 małych kotlecików .Obtoczyć je w mące . Na patelni (ja użyłam patelni Dry Cooker Delimano - ale może być inna z przykryciem ) rozgrzać olej i położyć na nim kotleciki . Obsmażyć z jednej strony - przełożyć na drugą - obsmażyć .Dodać resztę pokrojonej papryki i podlać wodą . Skropić maggi . Przykryć i dusić 10 minut .Posypać odłożonymi ziołami . Podawać z ziemniakami puree i surówką .