SUPERPRZEPIS

Kuleczki paprykowe z indyka :

         
ocena: 5/5 głosów: 5
Kuleczki paprykowe z indyka : Więcej zdjęć (5)

Delikatne - smażone prawie bez tłuszczu kotleciki z indyka z papryką i ziołami . Lekko podsmażone a potem duszone .

Składniki:

Kuleczki paprykowe z indyka :

 

 

Sposób przygotowania:

Kuleczki paprykowe z indyka :
Do mięsa dodać jajko . Paprykę ( z usuniętymi gniazdami nasiennymi ) pokroić w bardzo drobną kosteczkę - połowę odłożyć . Zioła drobno pokroić ( połowę odłożyć ) .Tak samo pokroić szczypior .Do mięsa dodać połowę papryki , zioła , szczypior , bułkę tartą . Wyrobić dokładnie masę mięsną .Doprawić do smaku maggi i grubo mielonym kolorowym pieprzem . Uformować 6-8 małych kotlecików .Obtoczyć je w mące . Na patelni (ja użyłam patelni Dry Cooker Delimano - ale może być inna z przykryciem ) rozgrzać olej i położyć na nim kotleciki . Obsmażyć z jednej strony - przełożyć na drugą - obsmażyć .Dodać resztę pokrojonej papryki i podlać wodą . Skropić maggi . Przykryć i dusić 10 minut .Posypać odłożonymi ziołami . Podawać z ziemniakami puree i surówką .
Kuleczki paprykowe z indyka :
Składniki ułożone pod ręką - obiad będzie migiem gotowy
Kuleczki paprykowe z indyka :
Wyrobić mieso , bułkę tartą , pokrojoną paprykę , zioła , przyprawy
Kuleczki paprykowe z indyka :
Uformować kotleciki i obtoczyć w mące - lekko spłaszczyć
Kuleczki paprykowe z indyka :
Usmażyć na rumiano z obu stron - skropić wodą , maggi - dorzucić paprykę i zioła