Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kuleczki wieprzowe z grilla

         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wymieszać sherry, sól, cukier i czosnek. Dodać wieprzowinę, wymieszać i

Kuleczki wieprzowe z grilla

Składniki:

Kuleczki wieprzowe z grilla

 

  • 1 łyżka wytrawnej sherry
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • 500 g drobno mielonej wieprzowiny
  • 1,5 łyżki zmielonego ryżu
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1,5 łyżki oleju arachidowego

Sposób przygotowania:

Kuleczki wieprzowe z grilla
Wymieszać sherry, sól, cukier i czosnek. Dodać wieprzowinę, wymieszać i odstawić na 2  godziny. Dodać zmielony ryż, sos rybny, olej i dokładnie wymieszać. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego. nadziewać na namoczone w wodzie drewniane szpadki mocno dociskając żeby kulki nie spadły. Smażyć na grillu aż mięso będzie gotowe.

Tagi:

ryż sosy