Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kuleczki z mięsa z oliwkami i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo efektowna i smaczna przekąska na imprezę.

Kuleczki z mięsa z oliwkami i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kuleczki z mięsa z oliwkami i papryką

 

Sposób przygotowania:

Kuleczki z mięsa z oliwkami i papryką
Mięso umyć i przepuścić przez maszynkę. Dodać bułkę tartą, mąkę ziemniaczaną, jajko, posiekaną cebulę, przyprawy i dokładnie wymieszać. Do czarnych oliwek włożyć po słupku czerwonej papryki, zawinąć w kulkę mięsa wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć w mące. Kuleczki wkładać do gotującej się wody z dodatkiem kostki rosołowej, gotować przez 15 minut. Następnie wyjąć z wody, ostudzić. Zimne kulki posmarować serem kanapkowym i obtoczyć w żółtym serze startym na tarce o średnich oczkach, nabić na wykałaczki i podawać.
Kuleczki z mięsa z oliwkami i papryką
Do mielonego mięsa dodać wszystkie przygotowane skłądniki
Kuleczki z mięsa z oliwkami i papryką
Do oliwek włożyć słupki czerwonej papryki
Kuleczki z mięsa z oliwkami i papryką
Kuleczki z oliwkami obtoczyć w mące i ugotować
Kuleczki z mięsa z oliwkami i papryką
Zimne posmarować serem kanapkowym obtoczyć w wiórkach żółtego sera