Sposób przygotowania:
Kuleczkowe szaszłyki Eli
Do miski włożyć mięso,dodać pomysł na,paprykę ostrą,papryę słodką,czosnek,cebulkę,jajko,bułkę tartą,sól do smaku i dokładnie wyrobić.Z mięsa zrobić 40 kulek.Z umytej i osuszonej papryki wyciąć szypułkę i usunąć nasiona.Cebulę obrać.Paprykę i cebulę pokroić w kwadraty 2x2.Nabijać na patyczek kulkę mięsa,cebulę,paprykę i dalej tak samo.Na początku i końcu ma być kulka mięsa (na każdym patyczku mają być 4 kulki).Szaszłyki położyć na posmarowane olejem tacki i piec (odwracając na wszystkie strony)na grillu przez 25-30 minut.Podawać z sosami majonezowymi Winiary.Smacznego!
misia14
basaii
ewa19614
grazka