marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kulki daktylowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bakalie z wyjątkiem migdałów wypestkować,wrzucić do miksera.Zmiksować.Miód zmieszać z paroma łyżkami wody,migdały posiekać.Kulki formować.

Kulki daktylowe.

Składniki:

Kulki daktylowe.

 

Sposób przygotowania:

Kulki daktylowe.
Daktyle wypestkować,orzechy utłuc,posiekać drobno,wrzucić z cynamonem do miksera.Zmiksować całość.Miód zmieszać z 2-3
łyżkami wrzącej wody,migdały sparzyć,obrać,posiekać.Masę z mik-
-sera wybierać łyżeczką i formować z niej kulki,nadziać na wykałaczki.Zanurzać w miodzie,a potem w migdałach.

Tagi:

beza bezy