Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kulki mięsne pachnące imbirem

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wieprzowinę (mięso musi być najwyższej jakości) wymieszać z sosem sojowym, drobno

Kulki mięsne pachnące imbirem

Składniki:

Kulki mięsne pachnące imbirem

 

  • 60 dag mielonej wieprzowiny
  • cebula
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki białego wina półsłodkiego
  • łyżka cukru pudru
  • łyżka mielonego imbiru
  • szklanka mąki tortowej
  • szczypta pieprzu i papryki ostrej chili

Sposób przygotowania:

Kulki mięsne pachnące imbirem
Wieprzowinę (mięso musi być najwyższej jakości) wymieszać z sosem sojowym, drobno pokrojoną cebulką i winem. Dodać cukier imbir, pieprz i chili. Dobrze wymieszać masę, formować kulki i panierować je w mące. Smażyć na gorącym oleju w rondlu lub głębokiej patelni. Danie to można podawać z ryżem lub białym pieczywem. Wybornie smakuje z surówką z kapusty pekińskiej.

Tagi:

sosy