Sposób przygotowania:
Kulki mięsne z papryką
Cebulę posiekać, pomidory pokroić na ćwiartki, paprykę pokroić w paski.
2 łyżki oleju rozgrzać na patelni zeszklić połowę cebuli. Następnie dodać pokrojoną paprykę, później wlać rosół. Gotować ok 5 min. Dodać pomidory, sól, pieprz, oregano. Dusić 15 min.
Obrać czosnek i posiekać drobno natkę pietruszki. Podsmażyć resztę cebuli i czosnek na 1 łyżce oleju.
Mięso wymieszać z podsmażoną cebulą i czosnkiem i połową posiekanej pietruszki. Dodać jajko i tartą bułkę, wyrobić na plastyczną masę. Doprawić solą i pieprzem, papryką.
Z masy formować kulki. Smażyć przez 10 min.
2 łyżki oleju rozgrzać na patelni zeszklić połowę cebuli. Następnie dodać pokrojoną paprykę, później wlać rosół. Gotować ok 5 min. Dodać pomidory, sól, pieprz, oregano. Dusić 15 min.
Obrać czosnek i posiekać drobno natkę pietruszki. Podsmażyć resztę cebuli i czosnek na 1 łyżce oleju.
Mięso wymieszać z podsmażoną cebulą i czosnkiem i połową posiekanej pietruszki. Dodać jajko i tartą bułkę, wyrobić na plastyczną masę. Doprawić solą i pieprzem, papryką.
Z masy formować kulki. Smażyć przez 10 min.