iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kulki mięsno jajeczne w sosiku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dobre kulki dla dzieci i dla dorosłych .

Kulki mięsno jajeczne w sosiku

Składniki:

Kulki mięsno jajeczne w sosiku

 

  • 1/2 kg mieso mielone
  • 1 szt cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 bułka czerstwa namoczona w mleku i odsączona
  • do smaku maggi,pieprz,wegeta,sól czosnkowa
  • 3 szt ugotowane jajka
  • maka ok 1 łyżka
  • oliwa 1 łyżka
  • 1 szt sos pieczeniowy

Sposób przygotowania:

Kulki mięsno jajeczne w sosiku
Do mięsa mielonego dodajemy przyprawy,posiekaną cebulę ,wyciśnięty czosnek i odsączoną bułkę .Mieszamy dobrze mięso. Dodajemy posiekane jajka i jeszcze raz mieszamy .formujemy kulki obtaczamy je w mące i smażymy na oliwie .Podlewamy wodą ok 1/4 szklanki .Potem w kubku rozrabiamy proszek sosu pieczeniowego i wlewamy na patelnie z kulkami ,gotujemy wszystko jeszcze ok 5 min .Podajemy z ryżem lub duszonymi ziemniaczkami .