mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Kulki mięsno - rybne w zalewie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne kulki mięsno - rybne w zalewie .

Kulki mięsno - rybne w zalewie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kulki mięsno - rybne w zalewie

 

Sposób przygotowania:

Kulki mięsno - rybne w zalewie
Ryby oczyszczamy i mielimy z cebulą oraz czosnkiem , mięso jeśli nie mamy mielonego także mielimy . Dodajemy 1 jajko garść bułki tartej i przyprawiamy dość dobrze pieprzem oraz kucharkiem , wyrabiamy jednolitą masę . Formujemy kulki , które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Zalewa : Wodę zagotować dodając ocet , liście laurowe , ziele angielskie , pieprz . Dodać także marchewkę pokrojoną w plasterki i cebulkę pokrojoną w piórka . Do schłodzonej zalewy przekładamy kulki - najlepiej smakują tak po 3 dniach . Przechowywać w chłodnym miejscu .
Kulki mięsno - rybne w zalewie
Formujemy kulki , które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Kulki mięsno - rybne w zalewie
Formujemy kulki , które obtaczamy w bułce tartej
Kulki mięsno - rybne w zalewie
Ryby oczyszczamy i mielimy z cebulą oraz czosnkiem , mięso jeśli nie mamy mielonego także mielimy
Kulki mięsno - rybne w zalewie
rzypprawiamy dość dobrze pieprzem oraz kucharkiem , wyrabiamy jednolitą masę