slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1006]

Kulki mięsno-ryżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne pieczone kuleczki mięsno-ryżowe. Super smakują jako przystawka lub dodatek do dania głównego. Polecam.

Kulki mięsno-ryżowe

Składniki:

Kulki mięsno-ryżowe

 

Sposób przygotowania:

Kulki mięsno-ryżowe
Do miski wkładamy wszystkie składniki na kuleczki mięsne i wyrabiamy masę mięsną. następnie formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układamy je na blaszce.

Przykrywamy mięso folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.

Pieczemy przez 20 min pod przykryciem a potem jeszcze przez 20 minut bez przykrycia w temperaturze 180 stopni.

Tagi:

danie mięso