Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Kulki z fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Kulki z fetą

Kulki z fetą

Składniki:

Kulki z fetą

 

  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • 10 dag sera feta, pokrojonego w dużą kostkę
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • ½ bułki, namoczonej
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • sól, pieprz
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Kulki z fetą

Aby przygotować pyszne kulki z fetą należy mięso wymieszać z cebulą, czosnkiem, bułką i jajkiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy formować kulki, w środek wciskając kostkę fety. Smażyć kulki na oleju na złoty kolor.