Deletee

Deletee

Starszy Kucharz
[Przepisów: 9]

Kulki z indyczego mięsa mielonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Aromatyczne kulki z mięsa mielonego sprawdzą się do ziemniaków i surówki z czerwonej kapusty.

Kulki z indyczego mięsa mielonego

Składniki:

Kulki z indyczego mięsa mielonego

 

  • pół kg mięsa mielonego z indyka
  • 1 duża lub 2 małe cebule czerwone
  • przyprawa do kurczaka
  • bułka tarta
  • olej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kulki z indyczego mięsa mielonego
Cebule kroimy w jak najdrobniejszą kostkę. Mięso mielone mieszamy ze szczyptą soli, pieprzu, łyżką przyprawy do kurczaka i 2 łyżkami bułki tartej. Dodajemy pokrojoną cebulę. Ugniatamy by powstała jednolita masa. Olej podgrzewamy na patelni. Z mięsa mielonego formujemy średniej wielkości kulki. Obtaczamy każdą w bułce tartej i wkładamy na patelnie. Smażymy z każdej strony by równomiernie się zarumieniły. Smacznego.