Sposób przygotowania:
Kulki z mięsa mielonego z sezamem i ogórkiem
Mięso wieprzowe kupić zmielone lub zemleć samemu w domu, potem dodać posiekany w kosteczkę ogórek i garść sezamu białego, wbić jedno jajko dodać dwie namoczone w mleku i odciśnięte bułki oraz sól, pieprz mielony czarny.
Wymieszać rękoma masę i uformować z niej okrągłe kotleciki, nie przyklepując ich, tylko obtoczyć i kłaść na rozgrzany kilka minut wcześniej olej.
Smażyć 5-7 min. na średnim ogniu na złotobrązowy kolor, potem wyjąć, odsączyć z tłuszczu i przełożyć na talerze płaskie i podawać z sosem kwaśno-pikantnym oraz makaronem sojowym.
Wymieszać rękoma masę i uformować z niej okrągłe kotleciki, nie przyklepując ich, tylko obtoczyć i kłaść na rozgrzany kilka minut wcześniej olej.
Smażyć 5-7 min. na średnim ogniu na złotobrązowy kolor, potem wyjąć, odsączyć z tłuszczu i przełożyć na talerze płaskie i podawać z sosem kwaśno-pikantnym oraz makaronem sojowym.
smażenie