Sposób przygotowania:
Kulki z mięsa mielonego z papryką
Czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Natkę pietruszki posiekać. Jedną cebulę obrać i pokroić, wrzucić na patelnie. Dodać czosnek i zeszklić. Zeszkloną cebulę i czosnek dodać do mięsa, dodać pietruszkę, sól, pieprz i trochę bułki tartej tak aby uformować kulki. Po uformowaniu smażyć na oleju przez ok 10 min. Następnie kulki wyjąć i na pozostałym na patelni oleju można zacząć smażyć pokrojoną drugą cebulę. Pomidory spażyć i obrać ze skróki, a następnie pokroić na ćwiartki. Paprykę podzielić na ćwiartki, wydrążyć i umyć i pokroić w paseczki.Do zeszklonej cebuli dodać paprykę i krótko smażyć, a następnie wlać rosół. Gotować ok 5 min. Dodać pomidory, przyprawić solą i pieprzem oraz oregano. Dusić przez ok 15 min.Pod koniec duszenia dodać obsmażone wcześniej kulki mięsne.
Gość
Gość
Gość
darek112
Gość
Gość
Gość
pod koniec sos wyszedł z lekka rzadki toteż polecam dodać odrobinę mąki-nie popsuje to smaku lecz go zagęści. :)
Gość
jarek1626
monty