Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Kuperki na ostro

  • 18
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pewnie niektórzy powiedzą, że to "ohyda" ale ja uważam, że ohyda to surowe ostrygi albo ślimaki... Kuperki są super!

Kuperki na ostro

Składniki:

Kuperki na ostro

 

  • Kuperki z kurczaka- 1kg,
  • sos sojowy- 50 ml,
  • sos słodko- kwaśny- 150 ml,
  • sól do smaku,
  • pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku.

Sposób przygotowania:

Kuperki na ostro
Prosta, smaczna przekąska, idealna np.: do zimnego piwa! Kuperki umyć, posolić, popieprzyć zalać sosem sojowy i wstawić na pół godziny do lodówki. Wyłożyć na blachę i upiec w piekarniku,( najlepiej korzystając z opcji grill) na złoty kolor- im więcej tłuszczu się wytopi, tym lepsze. Dobrze zrobione można chrupać nawet z kosteczkami. Podawać na przykład z sosem słodko- kwaśnym.