paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Kurczak a la chiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Prosty i smaczny przepis na filet kurczaka z chińskimi dodatkami

Kurczak a la chiny Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kurczak a la chiny

 

  • 1 sztuka filet z kurczka
  • kiełki fasoli mun
  • 8-10 sztuk grzybki mun suszone
  • 1 szklanka Bulion grzybowy
  • 10 dag makaron chiński
  • do smaku sos słodko- pikantny chili

Sposób przygotowania:

Kurczak a la chiny
Grzyby mun namoczyć w gorącej wodzie przez około 20 minut następnie je pokroić. Makaron chiński gotujemy według przepisu. Filet opłukać pokroić w kostkę i podsmażyć. Do filetu dodać grzybki i zalać bulionem grzybowym. Dusić na małym ogniu tak by 2/3 bulionu odparowało. Następnie dodać makaron wymieszać doprawić do smaku sosem słodko- pikantnym chilli. Kapustę pekińską poszatkować wyłożyć na talerze na kapustę wyłożyć kiełki fasolki mun i kurczaka z grzybkami.
Kurczak a la chiny
Grzyby mun namoczyć w gorącej wodzie przez około 20 minut następnie je pokroić.
Kurczak a la chiny
Filet opłukać pokroić w kostkę i podsmażyć. Do filetu dodać grzybki i zalać bulionem grzybowym. Dusić na małym ogniu tak by 2/3 bulionu odparowało.
Kurczak a la chiny
Następnie dodać makaron wymieszać doprawić do smaku sosem słodko- pikantnym chilli.