Sposób przygotowania:
Kurczak balsamiko
Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną. Kurczaka dokładnie umyć, włożyć go do miski lub innego naczynia i zalać go marynatą. Marynata jest dość płynna, więc należy od czasu do czasu kurczaka obracać. Tak zostawić go na minimum godzinę. Zamarynowanego kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać marynatą i posypać z wierzchu papryką. Naczynie zakryć i wstawić na środkową półkę piekarnika. Nastawić piekarnik na 170 stopni a zegar na 100 minut. Kurczaka po upieczeniu podawać z ulubionymi dodatkami.


cris
edytaha
2milutka
Ela Dz
A tak poważnie...wypasiony ten kurczak.:)
zbysiowa
Hahaha, pierwsze skojarzenia są najlepsze:D
Kurczaczek na pewno smaczny Ewciu:)
zewa
monikaT83
gusia1000