beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Kurczak białowieski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Kurczak białowieski

Składniki:

Kurczak białowieski

 

  • cztery udka z  kurczaka,
  • 3  ząbki czosnku,
  • sól,
  • bulion z  kostki – 1  szklanka,
  • 2  łyżki koncentratu pomidorowego,
  • słodka papryka,
  • pieprz,
  • chili

Sposób przygotowania:

Kurczak białowieski
Udka natrzeć solą i  pieprzem, obsypać mąką, po czym podsmażyć na gorącym oleju. Do garnka włożyć udka, paprykę pokrojoną w  paski, starty czosnek, posiekaną cebulę, doprawić koncentratem pomidorowym. Wlać gorący bulion, do smaku dodać chili, dusić pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 50 minut.