Sposób przygotowania:
Kurczak Curry
Na początku przygotujemy marynatę: do mleczka kokosowego i jogurtu dodajemy curry, imbir, słodką paprykę, zioła prowansalskie, chilli, koncentrat pomidorowy i wyciśnięty czosnek. Piersi z kurczaka myjemy, suszymy i kroimy na większą kostkę, następnie wkładamy do marynaty i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. W między czasie możemy pokroić sobie warzywa w słupki (marchewkę, imbir i pietruszkę). Kiedy mamy już gotowego kurczaka możemy zabrać się za krojenie cebuli w kostkę. Cebulę smażymy w głębokiej patelni, a następnie dodajemy warzywa i dusimy wraz z cebulą około 2 minut. Teraz do warzyw możemy dodać kurczaka, zalewamy wszystko bulionem i przykrywamy. Potrawę gotujemy około 30minut, należy co jakiś czas mieszać i sprawdzać czy nie trzeba dolać wody. Podajemy z ryżem, frytkami, chlebem – kto co woli.