Sposób przygotowania:
Kurczak curry w jogurcie i śmietanie
Kurczaka myjemy i oczyszczamy z błonek oraz kroimy w większą kostkę. Następnie doprawiamy go obficie przyprawą do kurczaka oraz zalewamy jogurtem. Odstawiamy go na ok. 1.5 godziny. Marchewkę kroimy w cienkie paseczki, cebulę w piórka, a czosnek przeciskamy przez praskę bądź drobniutko siekamy. Na patelni podsmażamy warzywa przez ok 10 minut, następnie dodajemy całość curry i smażymy jeszcze kilka minut. Warzywa odkładamy na talerzyk oraz smażymy na tej samej patelni kawałki kurczaka przez ok. 5 minut. Do kurczaka dodajemy warzywa oraz selera, a także śmietanę. Potrawę doprawiamy szczyptą cynamonu oraz (w razie potrzeby solą i pieprzem). Całość dusimy na wolnym ogniu ok. 15 minut. Na koniec skrapiamy całość sokiem z cytryny. Potrawę podajemy z ryżem. Smacznego!